ANKARA / ALTINDAĞ - Ahiler Ortaokulu

Okulun Kısa Tanıtımı

Okulumuz Ankara'nın Altındağ ilçesi Aydınlıkevler mahallesinde bulunmaktadır. 1970 yılından önce boş ve çayırlık bir alan olan yerleşim bölgemiz Marangozlar-Keresteciler ve Mobilyacılar sitesinin yapımından sonra hızla nüfus artışına uğradı. Bundan dolayı yeni ve modern binalar yapıldı. Başlangıçta, memur ve memur emeklilerinden oluşan semt sakinleri, daha sonra esnaf ağırlıklı oldu.  1974 yılında öğretime açılan okul binamız, göç olayının karşısında yetersiz kaldı. Okulumuz 3479 metre kare arsa üzerine kurulmuş toplam alanı 2490 metre kare olan iki binadan oluşmaktadır. Artan öğrenci sayısına cevap verebilmek için 11 derslikli ikinci bina 1996 yılında hizmete girmiştir. Okulumuzun B Blok bölümünün inşaatına 1974 yılında başlanmış adının İNÖNÜ İLKOKULU olması düşünülmüş daha sonra da vazgeçilerek AYDINLIKEVLER PAZARYERİ İLKOKULU adı verildi. Ancak Aralık 1975 tarihinde okulumuzun adı bir kez daha değiştirilerek AHİLER İLKOKULU olmuştur. Ağustos 1992 Tarihinde Okulumuz, AHİLER İLKÖĞRETİM OKULU' na dönüştürülerek 2. kademeye de öğrenci alınmıştır.  Okulumuzun adı Ahi Evran Anadolu'yu Türk–İslam düşüncesine açan Horasan erenlerinden olup Anadolu'da Türk birliğinin kurulmasında, geliştirilmesinde ve yaşatılmasında etkili bir isim olmuştur. Bu düşünce ve felsefe doğrultusunda iş tutan zanaatla uğraşanları bir araya getiren ve aralarında işbirliği ve dayanışmayı amaçlayan Lonca sistemine Ahilik (Kardeşlik) adı verilmiştir.

Artan öğrenci sayısı ve A blok binasının yetersizliği ve eski oluşu nedeni ile 2017 yılında A blok yıkılarak 24 derslik 3 idari oda 2 memur odası 2 destek odası 1 özel eğitim sınıfı, 1 Görsel Sanatlar Atölyesi 1 Müzik Sınıfı, 1 çok amaçlı salon, 1 Arşiv, 1 Okul Aile Birliği Odası, 1  Z kütüphane, 1 Spor salonu, 1 Beden Eğitimi Odası, 2 Rehberlik Servisi, 1 Fen Laboratuvar, 1 Bilişim sınıfı,  2 Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, 2 Mescit,  ten oluşan 5 katlı yeni bir bina yapılmış ve 2019 yılında eğitim öğretime geçmiştir. Şuan iki bina ve 35 derslik ile Eğitim Öğretim e devam etmekteyiz.

Yayın: 18.12.2020 - Güncelleme: 23.02.2021 15:26 - Görüntülenme: 943